124. obletnica ustanovitve ZMŠD Branik

 In Novice

V Ljudskem vrtu je 5. septembra 2024 potekala 11. seja Izvršilnega odbora Zveze mariborskih športnih društev Branik, ki obeležuje 124. obletnico ustanovitve. Seja je sovpadala z letošnjimi poletnimi olimpijskimi igrami, na katerih sta sodelovala člana Branikovih klubov, Katja Fain in Enej Marinič.

Predsednica ZMŠD Branik, mag. Katja Koren Miklavec, je v svojem nagovoru poudarila bogato tradicijo in uspehe Branikovih športnikov ter obeležila 70. obletnico judo kluba Branik. V sklopu dogodka so ustanovili tudi Klub Branikovih športnikov, ki bo športnikom omogočil aktivnejšo vlogo pri odločanju o vprašanjih, pomembnih za njihovo kariero, in jim zagotovil strokovno, organizacijsko ter finančno podporo za doseganje vrhunskih rezultatov. Seja se je zaključila s podelitvijo priznanj zaslužnim članom in športnikom.

Nagrajenci ob 124. obletnici ZMŠD Branik:
– Stane Jecelj (bronasti znak ZMŠD Branik),
– Matjaž Krajnc (srebrni znak ZMŠD Branik),
– dr. Valter Doleček (naziv častnega podpredsednika ZMŠD Branik),
– Judo klub Branik (plaketa z lovorjevim vencem ob 70. obletnici),
– Enej Marinič in Katja Fain ter njuna trenerja Darko Mušič in Metka Sparavec Malenko (plaketa za udeležbo na olimpijskih igrah v Parizu 2024). Športnika sta v sodelovanju s podjetjem Mastercard Slovenija prejela tudi denarno nagrado.

screenshot 2024 08 12 at 14.00.41